Articles

 • Pikalainoja myönnettiin vuonna 2010 yli miljoona kappaletta. Mutta miksi pikalainat sitten ovat niin suosittuja kuin ovat? Vippien suosio johtuu hyvin pitkälti siitä, että vipit ovat käytännössä ainoa järkevä vaihtoehtoja lyhytaikaista ja pientä lainaa etsivälle henkilölle. Pankeista lainojen hakeminen on hitaampaa, kalliimpaa, eikä pankeilla ylipäätään ole edes tarjolla pieniä ja lyhytaikaisia lainoja.

  Julkaistu , Tekijä

 • Iso osa kansanedustajista on Sampsa Katajan ajaman lakialoitteen, jonka määränä olisi kieltää pikalainat kokonaan, puolella. Katajan on kerännyt eduskunnassa nimilistaa kansanedustajista, jotka kannattavat pikavippien täyskieltoa, ja sai siihen yhteensä 116 nimeä. Toinen lakialoite, jota ajaa kansanedustaja Lenita Toivakka, keräsi 127 nimeä. Lenita Toivakan ajaman lakialoitteen päämääränä olisi rajoittaa pikavippejä niin, ettei enää saisi heti lainaa netistä, vaan vippipalveluiden tulisi perustaa kiinteät toimipisteet joista lainoja voisi hakea. Lisäksi Toivakan lakialoitteessa vaaditaan mm. vippien kulujen ja korkojen laskemista.

  Julkaistu , Tekijä

 • Moni on kysellyt, mistä saada kulutusluotto heti ilman vakuuksia? Vielä jokin aika sitten en olisi tiennyt moiseen kysymykseen vastausta, kunnes minulle tuli itsellenikin tarve saada lainaa ilman vakuuksia. Suhteellisen tuore, mutta kuitenkin käytettynä ostettu, autoni nimittäin rikkoontui. Myyjällä ei tietystikään ollut virhevastuuta, sillä kyseessä oli yksityinen myyjä. Autoliikkeen kanssa asia olisi tietysti voinut olla toisin.

  Julkaistu , Tekijä

 • Pikavippi on nyt edullisempia hakea kuin koskaan aikaisemmin. Heinä-syyskuun aikana vipeistä maksettiin kuluja 24,8 prosenttia lainasummaan verrattuna, kun vielä vuotta aiemmin sama lukema oli 25,4 prosenttia. Määrä voi kuulostaa prosentuaalisesti paljolta, mutta kun ottaa huomioon vippien pienet lainasummat ja lyhyet takaisinmaksuajat, ei kulut ole kuin pienimmillään alle kymmenen euroa.
  Vipit ovat myös suositumpia kuin koskaan ennen, ja kuluvan vuoden kolmannella neljänneksellä niitä myönnettiinkin lähes 360 000 kappaletta. Yhteensä näiden vippien summa oli yli 85,2 miljoonaa euroa. Viime vuoden kolmannella neljännekselle vippejä myönnettiin n. 295 000 kappaletta ja niiden yhteenlaskettu summa oli 61,2 miljoonaa euroa. Tänä vuonna vippejä myönnettiin siis yli 20 miljoonalla eurolla enemmän kuin viime vuonna.

  Julkaistu , Tekijä

 • Pikavippi on edullisin vaihtoehto pikkurahan tarpeen kanssa painiville ihmisille. Pikalaina on jopa pankista otettavaa lainaa edullisempi vaihtoehto, mikäli otetaan yhtä suuret lainat yhtä pitkällä takaisinmaksuajalla. Esimerkiksi 400 euron vippi tulee pikavippipalvelusta huomattavasti pankista otettua lainaa edullisemmaksi, sillä pankkilainoihin tulee myös avausmaksut ja kuukausittaiset tilinhoitomaksut, toisin kuin vippipalveluissa.

  Julkaistu , Tekijä

← Vanhemmat Uudemmat →