Tekijä Site Owner

 • Julkaistu , Tekijä

 • Monesti pikavippejä hakiessa puhutaan lainoihin tulevista ns. piilokuluista. Monet ovat kuitenkin kyselleet, että mitä ne tämmöiset ns. piilokulut sitten oikein ovat? Piilokuluilla tarkoitetaan sellaisia kuluja, joita lainaa netistä tarjoavat palvelut eivät esitä kovinkaan selvästi sivuillansa, ja monesti asiakkaat huomaavat nämä kulut vasta laskun saatuaan. Myös pankkien tarjoamat kulutusluotot sisältävät monesti näitä ns. piilokuluja.

  Julkaistu , Tekijä

 • Pikalaina-alaa on moitittu mm. median toimesta jo pitkään. On totta, että alalla on tiettyjä epäkohtia, mutta ne olisivat todella helposti korjattavissa, eivätkä epäkohdat ole todellakaan niin pahoja, että koko toiminta pitäisi niiden takia kriminalisoida, niin kuin nyt ollaan tekemässä. Ensinnäkin pienlaina-alaa on syytetty koronkiskonnasta ja ylivelkaantumisten aiheuttamisesta.

  Julkaistu , Tekijä

 • Pikavippejä ollaan vähän väliä syyttelemässä koronkiskonnasta, maksuhäiriömerkintöjen aiheuttamisesta, huijaamisesta, ja ties mistä muusta. Monet tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet, että pikalainat eivät aiheuta maksuhäiriömerkintöjä nimeksikään, ja että pikavipit ovat jopa selkeästi pankista saatavia kulutusluottoja edullisempia.

  Julkaistu , Tekijä

 • Kuluttajaliiton johtava lakimies Tuula Sario on sanonut, että pikavippipalveluiden tulisi kuluttajansuojalainsäädäntöä ja hyvää luotonantotapaa noudattaen tarkastaa pikalainaa tai pienlainaa hakevien asiakkaidensa todellinen maksukyky. Pankit tekevät näin, ja niin pitäisi Sarion mukaan myös pikavippipalveluiden tehdä. Asia ei kuitenkaan ole aivan niin yksipiippuinen.

  Julkaistu , Tekijä

← Vanhemmat Uudemmat →