Pikavippi on edullisin vaihtoehto kun tarvitaan pikkurahaa

Julkaistu
Kommentit Ei mitään

Pikavippi on edullisin vaihtoehto pikkurahan tarpeen kanssa painiville ihmisille. Pikalaina on jopa pankista otettavaa lainaa edullisempi vaihtoehto, mikäli otetaan yhtä suuret lainat yhtä pitkällä takaisinmaksuajalla. Esimerkiksi 400 euron vippi tulee pikavippipalvelusta huomattavasti pankista otettua lainaa edullisemmaksi, sillä pankkilainoihin tulee myös avausmaksut ja kuukausittaiset tilinhoitomaksut, toisin kuin vippipalveluissa.

Jos pankista ottaa esimerkiksi 400 euron vipin, tulee sille pelkästään avausmaksuna keskimäärin 100 euroa kuluja. Tähän on syytä laskea vielä n. 10 euron tilinhoitomaksut ja lainan korko. 400 euron pikavippi on edullisimmillaan täysin ilmainen. Pankista otettu laina tulee siis pitkästi yli 100 euroa kalliimmaksi, kuin vippi.

Pikavippi maksaa jokaista euroa kohden keskimäärin noin 25 senttiä, kun taas esimerkiksi pankkien asuntolainat maksavat keskimäärin jokaista lainattua euroa kohden 50 senttiä. Tämäkin taas osoittaa, miten pahasti todellisten vuosikorkojen laskeminen menee metsään pikavippien kohdalla. Asuntolainojen vuosikorot ovat nimittäin 2-3 prosentin luokkaa, kun pikavippien vuosikorot ovat 200-300 prosentin luokkaa, vaikka todellisuudessa pikalainat ovat edullisempia.

Tämä johtuu siitä, että pikalainojen laina-aika on alle yhden vuoden, jolloin todellisen vuosikoron laskentakaavaa ei todellisuudessa voi käyttää. Pikalainaa hakiessa kannattaakin siis katsoa lainoista aiheutua konkreettisia kuluja, eikä tuijottaa lainojen vuosikorkoja, jotka jostain ihmeen syystä on pakko ilmoittaa, vaikka ne eivät annakaan lainkaan todellista kuvaa lainoista aiheutuvista kuluista.

Tekijä

Kommentit

Tämän artikkelin kommentointi on päättynyt.

← Vanhemmat Uudemmat →