Pikalainat edullisempia kuin koskaan

Julkaistu
Kommentit Ei mitään

Pikavippi on nyt edullisempia hakea kuin koskaan aikaisemmin. Heinä-syyskuun aikana vipeistä maksettiin kuluja 24,8 prosenttia lainasummaan verrattuna, kun vielä vuotta aiemmin sama lukema oli 25,4 prosenttia. Määrä voi kuulostaa prosentuaalisesti paljolta, mutta kun ottaa huomioon vippien pienet lainasummat ja lyhyet takaisinmaksuajat, ei kulut ole kuin pienimmillään alle kymmenen euroa.
Vipit ovat myös suositumpia kuin koskaan ennen, ja kuluvan vuoden kolmannella neljänneksellä niitä myönnettiinkin lähes 360 000 kappaletta. Yhteensä näiden vippien summa oli yli 85,2 miljoonaa euroa. Viime vuoden kolmannella neljännekselle vippejä myönnettiin n. 295 000 kappaletta ja niiden yhteenlaskettu summa oli 61,2 miljoonaa euroa. Tänä vuonna vippejä myönnettiin siis yli 20 miljoonalla eurolla enemmän kuin viime vuonna.

Vaikka vippien suosio kasvaa, niiden kulut sen kuin laskevat. Siitä johtuu varmasti niiden jatkuva suosion lisääntyminenkin. Kuluvan vuoden kolmannella neljänneksellä keskimääräinen vippi on kasvanut 22 eurolla, sillä nykyään nyt se oli 229 euroa, kun vuosi sitten se oli 207 euroa. Keskimääräinen lainan takaisinmaksuajan pituus on pidentynyt 2,1 päivällä, sillä nyt se oli 32 päivää kun vuosi sitten keskimääräinen takaisinmaksuaika oli 29,9 päivää.

Summien ja takaisinmaksuaikojen kasvaminen johtuu varmasti siitä, että nykyään eri vippipalvelut tarjoavat suurempia lainoja pidemmillä takaisinmaksuajoilla. Nykyään tarjotaan myös suurempia ensilainoja kuin aikaisemmin, ja nykyään markkinoiden suurin ensilaina on 1000 euroa. Keskimääräisten kulujen aleneminen johtuu varmasti ainakin osittain siitä, että nykyään saa jopa ilmaista lainaa heti.

Tekijä

Kommentit

Tämän artikkelin kommentointi on päättynyt.

← Vanhemmat Uudemmat →